Dansk rygeost skaber dramatik ved kokke-VM

Skrevet af admin

28/01/2015

Mest læste i dag

Allerede inden den danske kok Kenneth Hansen onsdag formiddag skulle i gang med at vise sin gastronomiske kunnen ved kokke-VM, Bocuse d'Or, der finder sted i den franske by Lyon, var der dramatik.

Reglerne siger, at de 24 deltagende kokke ikke må bruge forarbejdede ting, og da dommerne så Kenneth Hansens rygeost, kunne de tilsyneladende ikke lide lugten i bageriet og krævede den fjernet fra menuen.

Det fortæller den danske dommer i konkurrencen, John Kofod, der selv er tidligere deltager ved Bocuse d'Or.

- Det var lige et lille slag i maven med det der rygeost, men nu fik han lov til at bruge det, så jeg tror ikke, det giver minuspoint, siger John Kofod til Ritzau.

Bocuse d'Or betragtes som det uofficielle VM for konkurrencekokke. Kenneth Hansen har fem timer og 35 minutter til at lave en fiskeret og en kødret. Retterne skal serveres for dommerne klokken 14 og klokken 14.35.

Kenneth Hansen vandt sammen med sin assistent Kasper Kristensen sølv ved det uofficielle kokke-EM, Bocuse d'Or Europe, i maj sidste år. I månedsvis har han forberedt sig på kokke-VM, hvor han betegnes som en af medaljefavoritterne.

Men der venter hård modstand i finalen, fortæller John Kofod.

- Det er klart den sværeste konkurrence nogensinde. Jeg kan ikke mindes, at der har været så stort et felt, hvor mange er rigtig gode. De har alle trænet i to år, så det er ikke hvem som helst, der er ude og lave mad i dag, siger han.

Den danske dommer vurderer, at Kenneth Hansen kæmper om titlen med Sverige, Finland, Japan og USA.

Finalen finder sted over to dage og blev indledt tirsdag. Her gjorde USA ifølge John Kofod det bedste indtryk.

Det ventes, at vinderen af Bocuse d'Or bliver kåret omkring klokken 18 onsdag.

/ritzau/