Dansk samler udlåner 12 meter lang dinosaur til tysk museum

Et 12 meter langt skelet af en Tyrannosaurus rex bliver udstillet på det naturhistoriske museum i Berlin fra torsdag.

Det 66 millioner år gamle dyr, der har fået navnet Tristan, er lånt ud til den tyske hovedstad af den danske fossilopkøber og forretningsmand Niels Nielsen. Han har angiveligt opkaldt den store dinosaurus med det skrækindjagende kæbeparti efter sin søn.

- Dinosaurusser trækker folk til museer, og sådanne udstillinger opmuntrer børn til at interessere sig for forskning, fortalte Niels Nielsen verdenspressen under præsentationen af Tristan onsdag, skriver AFP.

Også den tyske uddannelses- og forskningsminister, Johanna Wanka, hyldede det store dyr og kaldte det "et spektakulært fund".

En af de lokale aviser i Berlin havde sågar Tristan på forsiden onsdag under overskriften "Ich bin ein Berliner" med henvisning til de berømte ord af den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy.

Der findes omkring 50 udgravede skeletter i verden af det forhistoriske rovdyr. Mange tilhører dog private samlere og er derfor utilgængelige for offentligheden. Tristan betegnes som et af de mest komplette eksemplarer.

Tristan blev gravet ud i den amerikanske delstat Montana i perioden 2010-2012. Skelettet er 12 meter langt, fire meter højt og kom til Berlin i 300 separate dele. Heraf er 170 dele originale, mens resten er reproduktioner.

I de tre år, Tristan skal opholde sig på museet i Berlin, vil et hold af 70 forskere studere skelettet i et forsøg på at fastslå en mere præcis alder og lære mere om dyret, som er det største og mest avancerede i dinosaurfamilien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip