Dansk sangerinde åbner butik i Los Angeles

Skrevet af admin

21/11/2013

Dagens topnyheder

Den danske sangerinde Sharin Foo har boet i Los Angeles i USA i flere år, og her er det gået op for hende, at det at være dansk - og ting, der kommer fra Danmark - er i høj kurs.

Amerikanerne er simpelthen vilde med dansk design, danske tv-serier og dansk kunst.

Sammen med Kristian Riis, der er guitarist i bandet Nephew og Camilla Hjerl, der er grafisk designer, åbner hun derfor nu en såkaldt popup-butik i Venice Beach i Los Angeles.

I butikken kan man blandt andet finde danske brands som Han Kjøbenhavn, Yvonne Kone, Wood Wood og Hay, og så vil der også være udstillinger af danske kunstnere.

- Alt, hvad der er dansk og skandinavisk, er lig med kvalitet for amerikanerne, fortæller Sharin Foo, der senest tilbragte et par måneder i Danmark, da hun var dommer i talentprogrammet "Voice - Danmarks største stemme."

- De kender Wegner og Arne Jacobsen, men vi vil gerne udbrede kendskabet til noget af det, der er mere ungt og nyt og hipt, siger hun.

I et år har Sharin Foo og Camilla Hjerl drevet webshoppen Hurra!, hvor det har været muligt at købe nogle af de dansk-designede sager, de selv bedst kan lide.

Men nu er tiden altså inde til at prøve det af i en rigtig butik, hvor den berømte sangerinde, der også er kendt fra bandet The Raveonettes, selv kommer til at stå bag disken.

- Både Camilla og jeg kommer til at betjene kunder i butikken, og så har vi også ansat en pige til at hjælpe lidt til, siger hun. 

- Men det er lidt sjovt at tænke på, at man nu pludselig er i retailbranchen, siger hun.

Butikken kommer ligesom webshoppen til at hedde Hurra! og får til huse på den hippe Abbot Kinney Boulevard. 

Men det er ikke kun danske varer, der skal sælges. Også den danske mentalitet og livsstil vil Sharin Foo gerne eksportere.

- Vi håber at kunne skabe et miljø, hvor der både er foredrag, udstillinger og workshops, hvor man for eksempel kan lære at strikke, fortæller hun.

Butikken er i første omgang åben til den 30. december, men drømmen for de tre danskere er at åbne et større sted, hvor der også er plads til at lade danske kunstnere og musikere bo og øve, hvis de drømmer om at tage springet til Los Angeles.

Popup-butikken åbner torsdag den 21. november.

Newspaq