Dansk sangerinde vil fejre sit turbulente liv

Skrevet af admin

21/08/2015

Dagens topnyheder

Listen over projekter, som sangerinden Kira Skov har været involveret i, er lang.

Hun har sunget i bands som "Kira & The Kindred Spirits" og "Kira and the Ghost Riders", og hun har lavet musik sammen med blandt andre Marie Fisker og Peter Peter.

Fredag den 21. august udgiver hun solo-singlen "I celebrate my life", der er en hyldest til livet.

- Man skal huske at fejre livet, mens man har det. Sangen er ikke bare en lykkerus, men handler om at favne både de lyse og mørke stunder i livet. Det glemmer man ofte, siger sangerinden til Ritzau Fokus.

En ting der især har ændret den tidligere rocksangerindens liv er hendes treårige søn Morgan. Han har for alvor hjulpet sangerinden med at sætte pris på de helt små ting.

- Min vigtigste opgave er at være mor for ham. Den kærlighed, jeg føler til ham, er en kæmpe gave. Men i livet med et lille barn er der mange gentagelser, og derfor handler det om at finde det smukke i de helt små ting. Dem sætter jeg mere pris på nu, siger hun.

Tidligere søgte sangerinden de intense og til tider dramatiske oplevelser. Igennem årene har hun derfor øvet sig på at bemærke de helt små detaljer i hverdagen, og det kan også høres i hendes nyere musik.

- Jeg har tidligere søgt ud på kanten, men jeg har fundet ud af, at det hele ikke behøver at være højdramatisk for at være intenst. Nogle gange er det de små ting og nuancerne, der gør livet rigt, og det kan man nemt komme til at glemme, siger hun og tilføjer.

- Mit liv var meget turbulent, da jeg var yngre. Jeg vil ikke holde fast i ungdommen på den måde. Jeg vil i stedet stå ved, at jeg bliver ældre. Der er nogle andre ting, der er vigtige for mig nu end tidligere.

En anden oplevelse, der for alvor satte livet i perspektiv for den nu 39-årige sangerinde, var, da hun i 2009 fik konstateret en sjælden kræftsygdom. Sygdommen fik Kira Skov til at fokusere på, hvad der var vigtigt i hendes liv, og det andet blev skåret fra.

I 2004 var hun involveret i en bilulykke. De to oplevelser har for alvor mindet hende om, at det er vigtigt at leve livet, mens man har det. Gennem de tankevækkende oplevelser og sit turbulente ungdomsliv fandt hun ud af, at det er lettere at se lyst på tingene i de mørke tider.

- Jeg har fundet ud af, at jeg er en ret ukuelig optimist. Selvom det hele er skidt, så fastholder jeg stadig troen på, at alting nok skal lykkes i sidste ende. Det gør tingene meget nemmere. Nogle gange lykkes det ikke, men så har processen og vejen derhen i det mindste været givende, siger hun.

Singlen "I celebrate my life" er en del af en ny plade, der udkommer til oktober.

/ritzau/FOKUS