Dansk sanghåb valgte musikken fremfor ballade

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Det er den årlige sommerfest i fritidsklubben, og ind på scenen træder Patrick Dorgan. Han er kun 12 år gammel, og han har øvet både Beatles og Kim Larsen-sange, som han vil optræde med foran publikummet, der består af forældre, pædagoger og kammerater. Da han har sunget det sidste vers, bliver han mødt med klapsalver.

- Folk klappede, og de voksne kom over at sagde "Hvor var det godt, Patrick". Det var fedt, og jeg har bare søgt det lige siden, siger sangeren Patrick Dorgan om dengang, han for alvor åbnede øjnene for musikken.

Og musikken blev "Marilyn"-sangerens helle. Som 14-årig startede han et band med sine kammerater, og i teenageårene barrikaderede han sig i øvelokalet.

- Jeg gemte mig nærmest i et skur med nogle kammerater, hvor vi bare sad og øvede og spillede. Når alle mine venner var ude og lave ballade eller på druk til fester, hvor de alligevel ikke var gamle nok, så sad vi der og spillede. Det var vores fredag og lørdag, siger han.

Den 28-årige soulsanger opvoksede i Akacieparken i Valby. Ifølge Patrick Dorgan var det dengang ikke en sjældenhed, at nogle af rødderne i boligområdet forsøgte at smutte fra politiet, når de havde lavet ballade, og i dag har flere af klassekammeraterne være inde og ruske tremmer.

Selv om Patrick Dorgan til tider også brugte tid med de drenge, så var det musikken, der var i fokus i de år.

- Jeg har da været ude og lave drengestreger eller stjæle æbler hos de rige. Og det var sammen med de tosser. Men jeg brugte meget af tiden på musik. Jeg blev ikke uvenner med nogen over det, fordi jeg var jo ham der sang, siger han og fortsætter:

- Jeg havde nok været en større rod, hvis jeg ikke havde haft musikken at koncentrere mig om. Men jeg havde samtidig også nogle andre venner, der var fuldstændigt velfungerende, så det kunne nok være gået begge veje, siger Patrick Dorgan.

I dag er skolens musiklokale skiftet ud med et professionelt studie og scener rundt om i landet. Patrick Dorgan er for alvor ved at etablere sit navn i musikbranchen, og han tror ikke, at det kommer bag på hans venner fra skoletiden.

- Jeg tror, at flere af mine kammerater fra dengang regnede med, at jeg skulle stå her. Helt bestemt. Vi var tre drenge i alt, og to af os laver stadig musik i dag, siger han.

Sangeren udgav i slutningen af sidste år sit første album, og sidst i januar starter han sin egen turné rundt i landet.

/ritzau/FOKUS