Dansk sejler til søs forsvundet på 44. døgn

Der er nu gået halvanden måned, uden nogen har hørt noget fra mandskabet på sejlbåden "Lady Domina", der forlod øen Saint Martin i Caribien i slutningen af marts med kurs mod den portugisiske øgruppe Azorerne og derefter Norge.

Portugal, som koordinerer eftersøgningen, har ikke fundet spor efter den forsvundne båd, som har en dansk mand, tre nordmænd og en brite om bord. Derfor indstiller man nu arbejdet med at lede efter de savnede sejlere, lyder det.

- Vi har afsluttet sagen og eftersøgningen, indtil vi får mere information, siger Carlos Olivera, løjtnant i den portugisiske kystvagt, til den norske avis VG.

- Vi har ingen spor, som kan hjælpe os med at starte søgningen. Vi har ikke et nødsignal, vi kan gå ud fra. Vi kan ikke søge i hele Atlanterhavet, tilføjer han.

Den norske redningscentral i Sydnorge er også involveret i sagen, og her vil man træffe en afgørelse om eftersøgningen i løbet af onsdagen, lyder det.

- Spørgsmålet er nu, hvad vi skal gøre. Indtil videre holder vi sagen åben, men en afslutning vil blive gjort i forståelse med de pårørende, siger redningsleder Eirik Walle til VG.

Udenrigsministeriets Borgerservice gik i gang med at undersøge sagen om den forsvundne sejlbåd med danskeren om bord i april.

Det var angiveligt kæresten til den danske mand, som kontaktede Søværnets Operative Kommando i Danmark, fordi hun ikke havde hørt fra ham.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip