Dansk skadestue melder om rekord mange ulykker: Denne type trampolin skal du ikke lade dine børn bruge

Sommerferie er lig med ekstra god tid til at hoppe i de populære havetrampoliner, men der er en ting, forældre bør være ekstra opmærksom på, inden de slipper ungerne fri.

Akutcentret på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa oplever nemlig, at et stigende antal børn og unge kommer til skade, mens de hopper på en bestemt type trampoliner. Det er især trampoliner uden afskærmning, der er synderen, skriver Jv.dk.

- Hoppepuder og trampoliner uden afskærmning kan give nogle forfærdelige brud. Det er farligt legetøj, siger centerchef på Akutcentret på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, Christian Jacobsen, der modtager masser af børn mellem syv og 13 år, der bliver behandlet for håndleds-, ankel og albuebrud.

Læs også: Chokeret mor advarer andre forældre: Min datter blev voldsomt forbrændt af at spise denne frugt

Derfor kan akutchefen ikke opfordre forældre nok til at skaffe sig af med de gamle trampoliner eller at sørge for afskærmning, der typisk kan købes billigt.

Sommermånederne er altid det tidspunkt med flest trampolinulykker, og når vejret er rigtig godt modtager Akutcentret på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa typisk to børn med brud efter trampolinulykker om dagen, mens der resten af året er tale om ca. et brud om ugen.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip