Dansk skiløber udgår af VM med hjertebetændelse

Skrevet af admin

25/02/2015

Dagens topnyheder

Den danske langrendsløber Lasse Hulgaard har fået konstateret akut hjertebetændelse og må udgå af VM i langrend, der i øjeblikket finder sted i Falun i Sverige.

Det oplyser Danmarks Skiforbund i en pressemeddelelse.

Det var i søndagens teamsprint, at Hulgaard mærkede trykken for brystet.

- Jeg havde svært ved at trække vejret, hyperventilerede og følte ikke, at der var plads til mine lunger, siger han til forbundet.

- Det er svært at skelne de almindelige smerter fra alvorlige symptomer, når først du er i gang med et løb. Langrend er jo verdens hårdeste sportsgren. Derfor tænker man ikke altid over, hvordan kroppen har det, så længe hovedet er klar, lyder det fra den danske skiløber.

Efter et ophold på sygehuset kunne lægerne konstatere tegn på akut hjertebetændelse, og de gav Lasse Hulgaard besked på at holde sig i ro i mindst en måned.

Det betyder, at han ikke er med, når herrerne løber 15 kilometer i fristil onsdag. Her kan han til gengæld heppe på sin grønlandske landsholdskammerat Martin Møller, der stiller til start.

Kronprins Frederik, der er medlem af Den Internationale Komite, IOC, er også i Sverige, hvor han har besøgt den danske lejr, oplyser Danmarks Skiforbund.

/ritzau/