Dansk skiturist tabte kuvert med 120.000 kroner på pisten - så gjorde to østrigske fætre det utænkelige

33-årige Bernhard Engelmann og 26-årige Daniel Schlecter fra Østrig havde aldrig forestillet sig, at deres dag på snowboard skulle ende med, at de holdt en 37-årig dansk mands nerver i hænderne. 

Lørdag eftermiddag var de ude og snowboarde i Wagrain, da de så en kuvert ligge i sneen foran en af liftene. 

- Der var en elastik om den, men vi åbnede den, fordi vi troede det var et kort eller en hotelreservation, der lå i, som nogen savnede. Men så så vi, at det var danske penge, der var i, siger Daniel Schlecter til Dagens.dk

De to begyndte at tælle pengene, og bruge deres mobiltelefoner til at omregne de danske kroner til euro. Og så fik de et chok. 

- Der var danske sedler for mere end 16.000 euro. Først troede jeg, at de stammede fra noget kriminalitet, og jeg ville slet ikke have noget med dem at gøre, og selv hvis... Jeg ville slet ikke kunne leve med mig selv, hvis jeg beholdt dem, forklarer han til Dagens.dk om oplevelsen. 

'De to fætre besluttede sig for at kontakte politiet, ligesom de fik fat i den nærmeste medarbejder på pisten, og fortalte, at de havde fundet kuverten. Da de var færdige med at stå på snowboard, kørte de til politistationen i Wagrain, hvor den 37-årige dansker stod og ventede. 

- Han var fuldstændig målløs, og han var lykkelig over, at vi afleverede pengene. Han fortalte, at han skulle bruge pengene på at købe en bil i Tyskland på vejen hjem, siger Daniel Schlecter.

Bernhard og Daniel med kuverten

Det er lov i Østrig, at der skal udbetales findeløn ved sager som disse og derfor måtte danskeren pænt overdrage 800 euro til de to ærlige mænd. Men det synes de, var for meget. 

- Vi ville kun have halvdelen, for vi synes sådan set ikke, at vi havde gjordt noget særligt, siger Daniel Schlecter til Dagens.dk. 

De endte dog alligevel med at få alle 800 euro, som loven foreskriver, så de to besluttede i fællesskab, at donere halvdelen til velgørende formål. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip