Dansk skuespiller vil væk fra ungdomsrollerne

Den 31-årige skuespiller Cyron Melville kan lige nu opleves i rollen som Brian Laudrup under EM i 1992. Men da fodboldhelten Laudrup kunne løfte trofæet efter sejren over Tyskland tilbage i 90'erne, var han kun 23 år, og altså langt yngre, end Cyron Melville, der spiller ham i filmen.

For Cyron Melville er det dog langt fra første gang, at han skal spille en rolle, der er væsentligt yngre end hans virkelige alder.

Skuespilleren slog for alvor igennem som den unge Balder i julekalenderen "Jul i Valhal", og siden har han spillet med i en lang række ungdomsfilm heriblandt "Råzone" og "Supervoksen". Og det kan være svært at ryste ryet som ungdomsskuespiller af sig.

- Det er svært at komme væk fra ungdomsrollerne. Der er mange, der husker mig fra film, hvor jeg spiller en teenager. Hvis jeg pludselig skulle spille en alkoholisk familiefar, så er det ikke sikkert, at folk ville tro på historien. Det er en udfordring, siger han.

Den 31-årige skuespiller drømmer om at komme væk fra kun at være ungdomsstjerne og for alvor etablere sig som en skuespiller, der også kan spille ældre roller. Han fortæller, at hans unge ydre kan gøre det svært for ham at lande voksenrollerne i de større film.

- Det kommer jo før eller siden, og jeg har det fint nok med det nu. Jeg kan ligeså godt nyde, at jeg kan spille yngre. Det er der vist ikke mange, der ville klage over, griner han og tilføjer:

- Men jeg håber da, at det kommer en dag.

Cyron Melville har ikke gået på skuespillerskolen, men alligevel har han allerede opnået stor anerkendelse som skuespiller. I 2009 blev han kåret til årets stjerneskud ved filmfestivalen i Berlin og som årets bedste mandlige skuespiller ved filmfestivalen i Montreal og Marrakesh for sin rolle i filmen "Vanvittigt forelsket".

- Jeg har ikke gået på teaterskolen, hvor jeg har haft fire år til at prøve ting af, der måske ville fejle. Jeg har skullet lære det på den hårde måde, hvor der ikke er plads til ret mange fejl. Jeg får jo løn for det, og så skal man levere. Jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg har haft noget at lave, siger Cyron Melville.

Den krølhårede skuespiller føler sig også klar til at give sig i kast med lidt mere komplekse roller.

- Jeg vil gerne spille dramatisk og store roller på et tidspunkt. Det ville være sjovt at spille en rolle med en masse kant. Jeg vil gerne spille på en måde, som folk ikke forventer af mig, siger han.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip