Dansk smykkefirma går konkurs

Det kunne være blevet et nyt dansk smykkeeventyr i lighed med Pandora, men det blev det ikke. Spinning Jewelry har torsdag indgivet konkursbegæring til skifteretten i Randers.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, som hovedaktionæren, investeringsselskabet Deltaq, har udsendt torsdag. Spinning Jewelry har hovedsæde i Søften lige uden for Århus og sælger i lighed med Pandora smykker, som den enkelte kunde selv kan sætte sit eget præg på.

Tilbage i 2010 havde selskabet en omsætning på næsten 90 mio. kr. og 52 ansatte, men efterfølgende har selskabet været i problemer. Tidligere i år skrev Spinning Jewelry dog, at det regnede med, at den resultatmæssige udvikling var vendt ved udgangen af sidste år, og at selskabets derfor var klar til at realisere et væsentligt forbedret resultat her i 2013.

Det er desværre ikke gået helt som ventet. Der har været store problemer med salget i år og her i årets første måneder har selskabets resultat været negativt. Selskabet har haft brug for at få tilført mere kapital. Alternativt kunne et salg - helt eller delvist - have været på tale. Men intet af det er lykkedes, og derfor har Spinning Jewelry gået den tunge gang til skifteretten.

Derved taber kapitalfonden Deltaq hele sin investering i selskabet svarende til 46 mio. kr. i koncernregnskabet og 92 mia. kr. i moderselskabsregnskabet.

Det får Deltaq til at nedjustere forventningerne til årets samlede omsætning fra et niveau på 450 mio. kr. til omkring 350 mio. kr. Forventningen til indtjeningen i form af EBITDA fastholdes til et niveau omkring 10 mio. kr.

Dagens Gossip