Dansk Socialdemokratisk Ungdom: S er på total slingrekurs i smykkesag

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, er skuffet over, at Socialdemokraterne nu støtter integrationsminister Inger Støjbergs (V) "smykketyveri", så man konfiskerer asylsøgeres smykker over 10.000 kroners værdi, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

Det siger DSU's formand, Alexander Grandt Petersen, efter at Støjberg tirsdag lempede sit såkaldte smykkeforslag. Det er led i stramningerne i asylpakken, som Folketinget førstebehandler onsdag.

- Nu er det ikke kun regeringen, men også mit eget parti, der er på total slingrekurs, når det drejer sig om tilslutningen til det omdiskuterede smykkeforslag, siger Alexander Grant Petersen i en pressemeddelelse.

- Vi havde kraftigt advaret Socialdemokraterne om at deltage i den her asylstramning.

Socialdemokraterne Mette Gerskov, Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen overvejer at stemme nej til regeringens asylpakke, som S støtter.

- Det er jo som om, at der ikke engang må komme et papir ned mellem Socialdemokraterne og Venstre. Som om vi skal sluge hver eneste stramning, siger DSU's formand.

- Når først Christiansborg-politikerne har gennemført deres rituelle stammedans, så siger S ja. Først strammer Støjberg til, bløder en smule op og så hopper Socialdemokraterne med på vognen, mener han.

DSU vil begrænse antallet af asylansøgere med internationale løsninger, påpeger Alexander Grant Petersen.

- Alle ved, at den her problemstilling ikke bare kan løses med hjemlige stramninger. Den slags har jo en udløbsdato. Når først vi strammer, så strammer landene omkring os, siger DSU's formand

- Det er jo at holde befolkningen for nar, når man bilder dem ind, at teltlejre i Thisted vil have en effekt på asyltallet, mener Alexander Grant Petersen.

/ritzau/