Dansk-somalier taget med 90 kg khat i lufthavn: Ville bare have det sjovt til et bryllup

En dansk-somalisk mand har fået en dom betinget fængselsdom på 1 år og tre måneder, efter han i maj måned sidste år blev stoppe i lufthavnen i Frankfurt sammen med to somaliske bekendte. 

De tre mænd havde tilsammen 90 kilo af den euforiserende plante khat i kuffertene, som de havde købt i Ethiopien, og som de ville smugle ind i Danmark. 

Danskerens to somaliske bekendte dukkede ikke op til retssagen i Frankfurt i går, og derfor lykkedes det ham at benægte ethvert kendskab til andet end 30 kilo, skriver Frankfurter Neue Presse

I retten forklarede han, at han havde købt de 30 kilo for 100 dollars i Ethiopien, og at de skulle bruges som en 'gimmick' til et somalisk bryllup i Danmark, hvor gæsterne gerne ville have det lidt sjovt. 

Han understregede, at han bestemt ikke var en professionel khat-handler, og derudover stillede han sig uforstående overfor det store postyr omkring sagen. 

For effekten af khat var ifølge den tiltalte så lav, at det næsten ikke var værd at snakke om. 

- Rusen virker indtil tidlig morgen, og så er det forbi, lød det fra dansk-somalieren gennem sin tolk i retten, ifølge Frankfurter Neue Presse. 

Da danskeren ikke tidligere var kendt for lignende kriminalitet, valgte dommeren at afsige en dom på 1 år og 3 måneders betinget fængsel, hvilket var mindre end hvad anklageren i sagen havde krævet. 

Derudover fik han en bøde på 800 euro, godt 6000 kroner, som han fik lov til at afdrage med 50 euro om måneden, da han sad stramt i det økonomisk. 

 

Dagens Gossip