Dansk speedwaykomet vinder U21-VM guld

Det danske stortalent Michael Jepsen Jensen har igen understreget, at han er en mand, man skal regne med i speedwaytoppen de kommende år.

Natten til søndag dansk tid vandt Jepsen Jensen nemlig i Argentina guld ved U/21-VM og er dermed den første dansker siden Jesper B. Jensen (nu Monberg) for 15 år siden, der kan prale af at være verdens førende unge speedwaykører.

Det blev dog noget af en gyser, inden VM-titlen var i hus i syvende og sidste VM-afdeling i Bahia Blanca.

Danskeren førte inden afdelingen med tre point foran polske Maciej Janowski, men polakken var helt suveræn på den argentinske bane, tog maksimumpoint og lagde dermed det største tænkelige pres på Grindsted-køreren.

Men Jepsen Jensen viste gode nerver og scorede 13 point, hvilket lige akkurat var nok til at vinde VM-titlen med et points forspring.

Dermed kunne den 20-årige dansker åbne champagnen, og dansk speedway kan glæde sig over, at der var andre danskere, der blandede sig i topstriden.

Mikkel B. Jensen blev nummer tre, mens Mikkel Michelsen sluttede på fjerdepladsen.

Men det var først og fremmest Michael Jepsen Jensens store aften, og det var afslutningen på en sæson, der har budt på lidt af et gennembrud.

 

Dagens Gossip