Dansk sportsdirektør er lettet efter Kittel-triumf

Der var lettelse at spore i Etixx-Quick-Steps sportsdirektørbil efter tyske Marcel Kittels første etapesejr i årets Tour de France tirsdag.

Tyskeren måtte se sig slået på de to første oplagte sprinteretaper af Mark Cavendish (Dimension Data), og det var en stor lettelse for holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, da tyskerens triumf kom i hus.

- At få den første sejr er en lettelse for hele holdet, så det er rart, at det endelig lykkedes, siger Holm, som har mærket presset stige.

- Mit job som sportsdirektør har hængt i en tynd tråd her de seneste par dage. Der er ikke nogen, der er så lettet, som jeg er, siger Holm med et skævt smil.

Ligesom på mandagens etape måtte der målfoto til at afgøre sejren, men Kittel fik klemt cyklen over stregen med mindst mulig margin ned til Bryan Coquard.

Det sidste stykke op mod mål havde en svag stigning, og derfor var Brian Holm også en smule overrasket over at se sin sprinter triumfere.

- Det var mere Geels Bakke (en bakke i Danmark, red.), sådan en Cavendish-afslutning, og Kittel er bedre til store, brede boulevarder i spurterne.

- Men han sagde, at han havde gode ben, og han mente det åbenbart, lyder det fra sportsdirektør Brian Holm.

- Men stadigvæk vil jeg sige, at han var større favorit til den første etape, end han var til den i dag.

Forventningerne har været store til Marcel Kittel forud for Tour de France.

Mange regnede med, at han allerede nu ville have et par etapesejre, men Brian Holm er meget tilfreds med den ene så langt.

- Når vi siger, at vi er glade, bare vi får en enkelt etape, så mener vi det faktisk, for det er verdens bedste cykelryttere, der er med, siger Brian Holm.

/ritzau/

Dagens Gossip