Dansk statsborgers sag ligger hos libanesisk dommer

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger er danskerens sag nu overgivet til en dommer, som skal tage stilling til anklagen, hvorefter den bliver offentliggjort.

Den fængslede bliver kædet sammen med et mislykket selvmordsangreb på grænsen til Syrien i midten af august, hvor han angiveligt skulle være blevet anholdt af libanesiske soldater sammen med en anden mand. En tredje, som befandt sig i bilen med de to, blev dræbt af skud, da han forsøgte at detonere de sprængstoffer, han havde på kroppen, har netmediet Naharnet oplyst tidligere.

Flere libanesiske medier skriver, at den danske statsborger blev fængslet for terrorplanlægning og senere er blevet tiltalt ved en militærdomstol. De uddyber yderligere, at målene for terrorangrebet var navngivne shiamuslimer.

Den fængslede dansker tilhører angiveligt en gruppe, der kaldes »al-Nasef«.

Al-Nasef har ifølge flere libanesiske medier tilknytning til al-Nusra-fronten, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regering i Syrien, og som har erklæret terrororganisationen al-Qaeda troskab. Al-Nasef skal også have kontakt til andre grupperinger i Syrien.

Mens det danske udenrigsministerium ikke ønsker at af- eller bekræfte den danske statsborgers sag eller oplyse, hvad han er fængslet for, har man løftet sløret for, at repræsentanter fra den danske ambassade i Libanon har besøgt ham i fængslet.

»Lørdag har ambassaden i Beirut aflagt konsulært besøg hos den fængslede, og vi har underrettet de pårørende i Danmark,« forklarede Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Borgerservice og Kommunikation i Udenrigsministeriet, i sidste måned.

Han tilføjede, at ligesom det normalt er procedure for fængslede danskere i udlandet, har ambassaden ydet konsulær bistand og formidlet kontakt til en lokal advokat.

Dagens Gossip