Dansk stjerneskuespiller skal uddele bjørne i Berlin

I næste måned finder den prestigefyldte filmfestival i Berlin sted, og en dansker er med til at afgøre, hvilke film der skal hædres med hovedprisen Guldbjørnen og flere andre sølvbjørne i en række kategorier.

Berlinalen oplyser således i en pressemeddelelse, at skuespillerinden Trine Dyrholm skal sidde med i juryen. Dyrholm er i øjeblikket aktuel i tv-serien "Arvingerne" og har i flere år bevist, at hun er et af de stærkeste kort i dansk film.

Juryen har den amerikanske producent James Schamus som formand, og ud over Dyrholm er det nok mest kendte navn i juryen skuespilleren Christoph Waltz, som de fleste kender fra Quentin Tarantino-filmene Inglourious Basterds og Django Unchained.

Trine Dyrholm er ikke et ubeskrevet blad i Tyskland, da hun regelmæssigt kan ses i tyske produktioner, skriver Berlinalen i pressemeddelelsen.

På dette års festival deltager blandt andre Lars von Triers "Nymphomaniac" samt Andreas Johnsens dokumentarfilm "Ai Weiwei The Fake Case".

Tidligere har danske film som eksempelvis Nicolaj Arcels "En kongelig affære" samt Lone Scherfigs "Italiensk for begyndere" vundet priser på festivalen.

Den 64. udgave af filmfestivalen i Berlin finder sted fra 6. til den 16. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip