Dansk stortalent på kontrakt med Chelsea til 2016

Englændernes cheftræner José Mourinho har vendt tomlen op i forhold til 17-årige Andreas Christensen, der onsdag skrev under på sin første rigtig professionelle kontrakt.Efter en sæson på en ungdomskontrakt siden skiftet som blot 16-årig fra Brøndby sidste sommer er han nu blevet tilknyttet Chelsea på en tre-årig professionel kontrakt, der gælder fra dags dato.

Hans far, Sten Christensen, der onsdag var i London for at være med til at underskrive kontrakten, fortæller, at aftalen nærmest allerede var på plads for et års tid siden, men engelske regler vil det sådan, at man tidligst må skrive under på professionelle kontrakter som 17-årig.

Selvom alle formalia nærmest var på plads på forhånd, så var det alligevel en spændt Sten Christensen, der under sin tur til London tog sig en snak med chefen for Chelseas ungdomsakademi for at høre, hvilket kendskab den nytiltrådte cheftræner José Mourinho har til den unge danske forsvarsspiller:

- Det er jo tredje træner, han har haft i den korte tid, han har været der. Roberto Di Matteo og Rafael Benitez troede begge på ham, så som forældre var vi jo spændte på Mourinho, siger Sten Christensen til sporten.dk og fortsætter:

- Mourinho havde set ham både i USA (hvor Andreas Christensen fik debut i to testkampe i maj mod Manchester City, red.) og for klubbens U21-hold. Og han havde været rigtig godt tilfreds med, hvad han havde set.

Over de seneste par år har Andreas Christensen generelt set imponeret sine omgivelser med sit fodboldspil, og derfor er det også ifølge Sten Christensen en flot aftale, som Chelsea har givet stortalentet for at sikre hans underskrift på den nye kontrakt:

- Han blev jo jagtet af 28 klubber (inden skiftet til Chelsea, red.), så det satte os jo i en god situation. Det vidste Chelsea også godt. Det er en rigtig god aftale, og Andreas er super tilfreds, siger Sten Christensen og tilføjer, at han og sønnen ikke ønsker at komme ind på de økonomiske detaljer.

Den nye kontrakt ændrer heller ikke på ambitionerne, der i forvejen er høje for den kommende sæson:

- Hans håb er, at han kommer til at træne meget med førsteholdet, og så måske derigennem komme med på bænken i Premier League og få nogle minutter engang imellem. Og så kan der forhåbentlig blive lidt mere spilletid i Carling Cup'en og FA Cup'en.

Dagens Gossip