Dansk stortalent taber sin første kamp i NHL

Danmark har fået endnu en NHL-spiller, efter at Oliver Bjorkstrand natten til fredag dansk tid har fået debut i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Bjorkstrand fik 16 minutter på isen i sin første kamp, der resulterede i et 1-3 nederlag på hjemmebane til Detroit Red Wings.

Columbus Blue Jackets ligger næstsidst i Eastern Conference, hvor holdet er placeret et godt stykke fra pladserne, der giver adgang til slutspillet i NHL. Columbus har efter nederlaget tabt de seneste tre kampe, og holdet fra Ohio har kun 64 point for 70 kampe.

Inden kampen udtalte Bjorkstrand sig til NHL.com, og danskeren udtrykte spænding forud for sin første kamp i verdens ubetinget bedste hockeyliga.

- Det er en rigtig god mulighed for en gut som mig, og jeg vil sørge for at få det bedste ud af kampen. Jeg er sikker på, at det vil hjælpe mig frem mod næste sæson, sagde Bjorkstrand, der var en af fire unge spillere, som var rykket op i NHL-truppen før kampen.

Det er usikkert, om det bliver til flere NHL-kampe for Bjorkstrand i denne omgang, da det primært var skader, der fik træneren for Columbus Blue Jackets, John Tortorella, til at rykke de unge spillere op før kampen.

Men Bjorkstrand vurderes af eksperter på NHL.com til at have den bedste chance af de fire for at blive i truppen efter kampen.

Oliver Bjorkstrand blev valgt af Columbus i tredje runde af den såkaldte draft i 2013, som spiller nummer 89.

Han er søn af den amerikanske tidligere Herning-spiller og -træner Todd Bjorkstrand, der opnåede næsten 1200 point i sin tid som spiller i den danske liga.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip