Dansk strand er på amerikansk top 100

I hvert fald hvis man skal tro på CNNs liste over verdens 100 bedste strande. Her klemmer Skagen Strand sig ind mellem Belle Mare-stranden i Mauritius og Isshiki-stranden i Japan.

»Skagens bred, en kunstnerkoloni i det 19. århundrede, er en 65 kilometer lang sandsløjfe i et landskab fyldt med mælkehvide klitter, eventyragtige skove og vindblæste strande,« lyder CNNs maleriske beskrivelse.

Den amerikanske TV-station har dog noteret sig, at der kan blive lidt koldt i de danske farvande, og hvis det er tilfældet, når man besøger Skagen Strand, er der andre højdepunkter i området.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

CNN peger på Skt. Hans-bålet på Sønderstrand som et af Skagens andre højdepunkter, ligesom bolsjefabrikken Bolcheriet og Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, udpeges som attraktioner.

De 100 bedste strande på listen har fået deres placeringer ud fra en blanding af anbefalinger fra CNN-redaktionens personlige venner, kollegaer og læsere, ligesom man har researchet og ved selvsyn undersøgt en række af strandene på listen.

TV-stationen erkender dog, at ikke alle nødvendigvis vil falde bagover af respekt og beundring over CNNs udvalgte strande.

»Måske ikke. Det her er trods alt internettet.«

Verdens bedste strand hedder, ifølge CNN, Grande Anse og ligger på øen La Digue i Seychellerne.

Dagens Gossip