Dansk stregspiller elsker Japans kaoshåndbold

Et modstanderforsvar, der til tider praktiserer pres over en halv bane, og et angreb, der spiller i femte gear i 60 minutter.

Det er de udfordringer, der venter håndboldkvinderne i VM-premieren mod Japan lørdag aften.

Med andre ord en typisk asiatisk håndboldstil, som mere traditionelt spillende europæere lige skal vænne sig til. Og under alle omstændigheder en modstander, der gør det svært at spille sit sædvanlige spil med omhyggelige angrebsopbygninger.

Men omvendt er det også en stil, der efterlader store muligheder til modstanderen, når først koden er knækket.

- Jeg elsker at møde sådan et hold. For så får jeg lov at rykke og bevæge mig meget, og det er netop det, jeg er god til, siger stregspilleren Mette Gravholt.

Hun peger dog også på, at den kaotiske stil kræver lidt tilvænning. Nøglen til succes er, at man ikke mister tålmodigheden og begynder at løbe om kap med japanerne.

- Normalt kan vi godt lide at tænke struktureret, og vi kan godt lide at vide, hvad vi får. Men det handler om at holde hovedet koldt. Vi skal ikke blive stressede og tænke, at vi skal gøre en masse anderledes, end vi plejer, siger Gravholt.

Danmark og Japan stod senest over for hinanden ved VM i Serbien for to år siden.

Ved den lejlighed skabte japanerne en lige kamp til et stykke inde i anden halvleg, inden Danmark trak fra og vandt med fire mål.

- Japan er ikke noget særligt fysisk stærkt hold. Hvis vi er tålmodige, skal vi nok score mange mål. De er gode til det, de gør, men så gode er de altså heller ikke, siger Mette Gravholt.

Kampen mod Japan begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip