Dansk stregspiller: Vores bredde imponerer i udlandet

Det danske kvindelandshold er taget til håndbold-VM i Serbien med en bred trup, hvor samtlige pladser er besat af to næsten lige gode spillere.

Og det er ikke mindst den styrke, der vækker respekt rundt omkring i udlandet, hvor Danmark fortsat regnes blandt verdens stærkeste håndboldnationer, selv om det ikke er blevet til en medalje i næsten et årti.

Den store bredde, mener stregspiller Mette Gravholt, er årsagen til, at en række af de øvrige VM-landstrænere over for Ritzau har placeret Danmark blandt de hedeste favoritter til en plads i semifinalen.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der mener, at vi har et meget bredt hold. Uanset om vi stiller med første- eller andetvalget på pladserne, så er det samme niveau.

- Vi kan holde kadencen i hele kampen, mens andre får problemer, når de skal begynde at skifte ud. Så jeg kan godt se, hvad de mener med top-4-hold, siger Mette Gravholt.

Hollands landstræner, Henk Groener, mener, at Danmark "stadig kan slå alle lande i verden", mens Norges Thorir Hergeirsson kalder det danske hold "meget stærkt" og "absolut en af favoritterne til en semifinale".

Den officielle VM-målsætning hedder dog kun top-8, og Mette Gravholt peger på, at Danmark kommer med et ganske ungt hold, der ikke er så erfarent i de store kampe.

- Vi har bare ikke så meget rutine, og det giver sig udslag i, at vi i nogle kampe nærmest kan være helt væk. Hvis det sker i en kvartfinale, så er vi altså bare ikke med ved VM længere.

- Jeg kan godt se, hvad de udenlandske trænere mener, men jeg synes, der er fire-fem hold, der på papiret er bedre end os.

- Det kan godt være, at vi spiller for spiller har et stærkt hold, men se på Spanien for eksempel. De er næsten alle sammen i slutningen af 20'erne, og det gør altså bare noget, at man har prøvet nogle ting, siger Mette Gravholt.

Danmark åbner VM med kampen mod Kina i aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip