Dansk succesduo skal først kulminere ved OL i 2020

I sidste uge nåede de frem til finalen ved Super Series-turneringen French Open, blandt andet efter at have besejret verdensranglistens nummer to og tre.

Finalepladsen i Paris blev kulminationen på en meget succesrig uge for badmintonduoen Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der på den seneste udgave af verdensranglisten er rykket op som nummer otte i herredouble.

- Vi spillede noget af det bedste badminton, vi måske nogensinde har leveret. I hvert fald siden All England og India Open i foråret, hvor vi også gjorde det godt, siger Mads Conrad-Petersen.

Dengang nåede parret, der i denne uge er med ved Bitburger Badminton Open i Tyskland, frem til henholdsvis semifinalen og finalen.

Ved French Open vandt danskerne i kvartfinalen over landsmændene Mathias Boe og Carsten Mogensen.

I semifinalen vandt Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding for første gang i karrieren over verdensmestrene fra Indonesien, Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan.

Først i finalen måtte danskerne give fortabt til de suveræne verdensettere, Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong fra Sydkorea.

- Det er dejligt at mærke, at man er tilbage dér, hvor man har en chance mod alle i verden.

- Det har vi bevist ved at besejre nummer to og tre på verdensranglisten og gøre det svært for nummer et i finalen. Vi kunne ikke have fået en meget sværere vej til finalen fra kvartfinalen og frem, siger Mads Conrad-Petersen.

Han og Mads Pieler Kolding er begge 27 år, og de håber på at gøre det så godt, at de kan kvalificere sig til OL i Rio næste år.

Det sker, hvis de ligger blandt de bedste otte par på verdensranglisten, når OL-kvalifikationen slutter i maj næste år.

Det primære mål ligger dog fire år senere, nemlig ved OL i Tokyo i 2020.

- Vi må se, hvor godt vi kan gøre det, og hvor vi ligger på ranglisten til maj. Slutter vi som nummer ni eller ti, vil vi stadig mene, at vi har gjort det mega godt.

- For et år siden havde vi ikke stået i andet end en kvartfinale i Super Series-turneringerne. Nu har vi stået i to semifinaler, to finaler og et par kvartfinaler, så vi har rykket os meget.

- Men er det ikke nok til at komme med til OL i Rio, kan vi stadig tage en masse med. Vi har lavet en plan med Team Danmark om, at vi skal vinde medalje til Danmark ved OL i Tokyo, siger Mads Conrad-Petersen.

Han og Mads Pieler Kolding er i denne uge med ved Grand Prix Gold-turneringen Bitburger Badminton Open, der bliver spillet i Saarbrücken.

Danskerne er topseedede og trådte torsdag ind i turneringen i anden runde, hvor de vandt over landsmændene Mathias Christiansen og David Daugaard.

Fredag skal Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding i aktion i kvartfinalen.

Her skal de også møde et par fra Danmark, Kasper Antonsen og Niclas Nøhr.

/ritzau/

Dagens Gossip