Dansk supermodel hylder sin opvækst med homoseksuelle forældre

Skrevet af Jesper Larsen

21/05/2015
Josephine Skriver er træt af mennesker, der tror, at kærlighed ikke er det vigtigste i en familie.

Dagens topnyheder

22-årige Josephine Skriver er ved at blive en af verdens mest eftertragtede modeller, hvor hun allerede har haft berømte arbejdsgivere som Chanel og Victorias Secret. 

Men en mindre kendt ting ved den unge supermodel er, at hun sammen med sin bror voksede op med en lesbisk mor og en homoseksuel far.

Baggrunden var, at hendes mor brændende ønskede sig børn, og derfor fandt hun en donor, der ville levere sæden til hendes drømmebørn, som begge kom til verden ved hjælp af kunstig befrugtning. 

Men i en ny video, fortæller hun om sine frustrationer over de mennesker, der tror, at en opvækst og forældres kærlighed kun kan komme, når det er en heteroseksuel mor og far, der står bag. 

- Jeg håber, at konceptet familie en dag vil betyde en hel del mere end det traditionelle heteroseksuelle forhold med to børn, et hus og et hvidt stakit. 

- For mig er en familie en gruppe mennesker, der er bundet sammen af kærlighed. Det er kærlighed, der skaber en familie, siger Josephine Skriver i videoen. 

Hun fortæller, at hun ofte oplever grimme kommentarer på sociale medier, hvor hun ikke kan svare igen, men det sørger hun for at gøre i videoen. 

- Når folk ser mig nu, og de ved, at jeg er skabt ved kunstig befrugtning, så håber jeg, at de ser, at jeg er et menneske ligesom alle andre, siger hun.