Dansk superteam får wildcard til Nations Cup Grand Final

Team Sehested har fået et wildcard til ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, som afholdes i Middelfart den 6.-10. august. Teamet er med en 14. plads på ISAF World Match Race Rankings det højest rangerende danske hold - en placering, der får teamet selv til at mene, at podiepladser til stævnet er realistiske.

Den kun 23-årige skipper Nicolai Sehested fra Kolding sejler fast på i alt fire sejlteams, blandt andet et professionelt japansk og et professionelt tysk hold i klassen Melges 32 foruden SAP Extreme Sailing Team. Med 220 årlige rejsedage på grund af de mange stævner har han heller ikke kunne samle sit team til sejlads til det danske udtagelsesstævne, der foregik i april.

- Vi er meget glade for at have fået et wildcard. Det betyder meget for os som et dansk team at kunne sejle et stort stævne i Danmark, hvor vi ikke har konkurreret i mere end et år, siger Nicolai Sehested.

Fire ud af fem på holdet er vokset op i Kolding, har lært at sejle i Kolding Sejlklub, og har trådt deres ungdoms sejlersko hos Match Racing Denmark i Middelfart. Udover personligt talent, vilje til sejr og masser af timer på vandet er holdet et produkt af den såkaldte “Trekantmodel”, hvor foreningsliv, erhvervsliv og offentlige institutioner gennem en årrække har arbejdet på at gøre sejlsport til en styrkeposition i Trekantområdet - med den foreløbige kulmination med placeringen af et af verdens største match race stævner i Middelfart.

Team Sehested består af:

Nicolai Sehested, Kolding

Thomas Hedegaard, Kolding

Søren Secher, Kolding

Jesper Blom, Kolding

Peter Wibroe, København

Dagens Gossip