Dansk svømmestjerne taget for doping

Den positive test betyder, at den internationale svømmeunion Fina har idømt Mads Glæsner en karantæne på tre måneder, samt har frataget ham VM-bronzemedaljen i 400 meter fri.

Det oplyser Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Mads Glæsner fortæller, at han ikke har taget stoffet med vilje.

- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv. Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med hensigt på at forbedre mine præstationer, siger den 24-årige svømmer.

Levmetamfetamine er et mildt stof, som kan påvirke centralnervesystemet. Glæsners positive test viste et lavt indhold af det forbudte dopingstof. Stoffet findes blandt andet i inhalatorer i USA, og Glæsner tror, at han kan være kommet til at forbytte sin danske inhalator med en amerikansk, og derfor kan have indtaget stoffet ved et uheld. Dansk Svømmeunion er meget kede af sagen.

- Det ryster mig, at vi har fået en sag som denne. I Dansk Svømmeunion har vi en utvetydig nul-tolerance-politik, når det gælder doping, siger Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion, og fortsætter:

- Vi taget klart afstand til doping, hvilket vi også italesætter overfor svømmerne fra en meget tidlig alder.

Dagens Gossip