Dansk Syrien-dokumentar udtaget til filmfestival i Venedig

Den danske dokumentarfilm "The War Show" om krigen i Syrien, der er instrueret af danske Andreas Dalsgaard og syriske Obaidah Zytoon, er udtaget til filmfestivalen "Venice Days" og valgt som sektionens åbningsfilm.

Venice Days er Venedig Film Festivalens uafhængige sektion svarende til Cannes' prestige sektion Directors' Fortnight.

I filmen, der får dansk premiere senere på året, følger man den syriske radio-dj Obaidah Zytoon og hendes venner, da de i 2011 bliver revet med af opstanden imod det syriske regime.

De lever blandt kunstnere og aktivister og filmer deres liv, da de begynder at deltage i demonstrationerne mod præsident Assad. Men som opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, bliver deres venskab testet af fængslinger, død og vold.

Filmen er en roadmovie, hvor man følger Zytoon, der forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme.

The War Show er ikke den eneste danske film, der får opmærksomhed i disse dage.

Mandag blev det offentliggjort, at den danske instruktør Thomas Vinterbergs seneste film, Kollektivet, er blevet udtaget til Toronto International Film Festival i Canada.

Også den danske instruktør Lone Scherfig, der har instrueret den britiske film "Their Finest", er udtaget til at blive vist på den prestigefyldte festival.

Scherfigs film har verdenspremiere på festivalen og skal vises i sektionen Gala Presentations.

Mens Vinterbergs film skal vises i sektionen Special Presentation på den canadiske film festival, der i år løber fra 8. til 18. september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip