Dansk tagpap-gigant købt af amerikanere for 7,5 milliarder

Skrevet af admin

25/01/2016

Mest læste i dag

Den danske producent af tagpap Icopal bliver købt af amerikanske GAF for en milliard euro svarende til næsten 7,5 milliarder kroner. Det oplyser Icopal i en pressemeddelelse.

Med købet bliver det kombinerede selskab verdens største producent af tagløsninger og produkter til beskyttelse af bygninger, lyder det i pressemeddelelsen ifølge Ritzau Finans.

Virksomheden vil samlet have 65 produktionsfaciliteter og 6500 ansatte i hele verden, mens den samlede omsætning vil ende på over fire milliarder dollar eller godt 27,5 milliarder kroner.

- Vores kunder vil nyde godt af stordriftsfordele, bredere udbud af produkter og ydelser, øget produktinnovation og et enestående globalt distributionsnet, siger Icopals administrerende direktør, Miguel Kohlmann, i pressemeddelelsen.

Icopal har hovedkontor i Herlev, men har 36 produktionssteder og 88 salgskontorer i Europa, Nordamerika og Asien. Icopal har 3500 ansatte i hele koncernen.

Administrerende direktør i GAF, Bob Tafaro, har især øje på Icopals position i Europa.

- Icopal har etableret sig som en førende virksomhed i Europa med et stærkt forretningsmiks og et velfortjent renommé for superkvalitet af produkter, ydelser og medarbejdere, siger direktøren blandt andet i pressemeddelelsen.

David Millstone, administrerende direktør hos GAF's moderselskab, Standard Industries, understreger ligeledes de to selskabers kombinerede størrelse og finansielle styrke på begge sider af Atlanten som en fordel ved opkøbet.

GAF køber Icopal af investeringsselskabet Investcorp, der har base i Dubai. Investcorp betalte i 2007 6,3 milliarder kroner for Icopal til de daværende ejere, der blandt andet talte kapitalfondene Axcel og Kirkbi.

Icopal blev stiftet i 1876.

/ritzau/