Dansk talent brillerer med to mål i sin anden NHL-kamp

20/03/2016

Dansk ishockeys nye indslag i verdens bedste liga, NHL, har fået en forrygende start på sit nordamerikanske eventyr.

Natten til søndag dansk tid vandt Columbus Blue Jackets med 6-3 over New Jersey Devils, og Oliver Bjorkstrand stod for to af hjemmeholdets seks mål.

Den 20-årige dansker, der fik sin debut fredag mod Detroit Red Wings, sendte første gang pucken i mål efter halvandet minuts spil af tredje periode. Dermed kom Colombus foran 4-3.

Bare ti sekunder senere øgede William Karlsson føringen til 5-3, før Oliver Bjorkstrand igen havde sidste stav på pucken og med sin anden scoring bragte hjemmeholdet op på 6-3.

Oliver Bjorkstrand var på isen i godt 15 minutter ifølge NHL's hjemmeside, og den unge danskers præstation var så imponerende, at han af NHL bliver kåret som kampens bedste spiller.

Trods sejren indtager Columbus Blue Jackets fortsat en af bundplaceringerne i Eastern Conference.

Oliver Bjorkstrand blev valgt af Columbus i tredje runde af den såkaldte draft i 2013, som spiller nummer 89. Han er søn af den amerikanske tidligere Herning-spiller og -træner Todd Bjorkstrand, der opnåede næsten 1200 point i sin tid som spiller i den danske liga.