Dansk talent imponerede Formel 1-team

Det danske motorsportstalent Marco L. Sørensen imponerede sit hold Lotus WSR Gravity Charouz ved mandagens test af teamets Formel 1-bil på Paul Ricard-banen i Frankrig - og måske er der flere tests i vente

Da 23-årige Marco L. Sørensen havde overstået sin testkørsel for sit hold Team Lotus WSR Gravity Charouz i mandags, var han ikke selv i tvivl om, at han var klar til Formel 1. Den unge dansker imponerede da også sit team ved at præstere supertider, og de efterfølgende reaktioner har udelukkende været positive.

- Jeg har fået en del reaktioner fra de managere, der står bag det. De har sagt, at testen forløb rigtig godt, og de var meget tilfredse med min præstation. Så der har kun været positive reaktioner, siger Marco L. Sørensen til BT.

Marco L. Sørensen far, Ruben Sørensen, overværede sønnens testkørsel fra tætteste hånd. Han siger til BT, at Lotus WSR Gravity Charous havde en anden ung kører på banen om formiddagen inden Marco. Man siger typisk, at man sætter de bedste tider, jo tidligere på dagen man kommer ud. Men Marco slog gang på gang den unge italieners tider – på trods af, at danskeren var senere ude.

- De havde en anden kører ude om morgenen, hvor man siger, at banen er bedre end den er i løbet af dagen, fordi asfalten bliver varmere og varmere. Så de bedste tider bliver som regel sat om morgenen. Han kørte selvfølgelig nogle gode tider, men efter seks omgange havde Marco slået hans tid med tre tiendedele af et sekund, så det var de ret imponeret over. Teamet bedømte banen til at være næste et sekund langsommere på det tidspunkt, hvor Marco kørte, lyder udmeldingen fra Ruben Sørensen.

Testkørslen viste ikke alene, at Marco L. Sørensen kunne køre hurtigt. Han var samtidigt i god fysisk form, hvilket også er en vigtig faktor, når man skal køre mange omgange i en Formel 1-bil.

- Teamet var generelt meget tilfredse med min præstation og at jeg havde fået nogle bedre tider end køreren, der var ude før mig. Desuden roste de min fysiske form. Jeg var slet ikke træt, da jeg stod ud af bilen. Jeg følte, at jeg kunne køre den til grænsen, hvor køreren inden mig var gået lidt ned, og det var de meget tilfredse med, siger Marco L. Sørensen.

En testkørsel i en Formel 1-bil vil formentlig få nerverne frem hos de fleste. Men Marco L. Sørensen var meget rolig og fattet, inden han satte sig bag rettet. Den eneste tanke hos ham var, at han skulle køre så hurtigt som overhovedet muligt.

- Jeg var på ingen måde nervøs inden jeg satte mig ind i bilen. Jeg tænkte bare; Nu skal jeg ud og køre pisse hurtigt, og så er den ikke så meget længere. Jeg var spændt, men det tror jeg, at man skal være i sådan en situation, udtaler Marco L. Sørensen.

Den unge dansker har førhen været en vigtig del af Lotus-teamets simulator-afdeling. Han har således været med til at udvikle Lotus’ Formel 1-biler gennem sin simulatorkørsel, og simulator-ingeniørerne har også været tilfredse med Marcos L. Sørensens testkørsel.

- Simulator-ingeniørerne har skrevet en mail til mig, hvor de har rost mig og skrevet, at det var godt, at jeg havde fået testen. De mener nemlig, at jeg fremover kan hjælpe dem endnu mere med at udvikle deres simulator. Han mener desuden, at han med mandagens testkørsel har taget et stort skridt tættere på holdet – og drømmen om Formel 1.

- De (simulator-ingeniørerne red.) vil gerne have, at jeg kommer til at køre flere tests, og det vil teamet bag Lotus også gerne. Så jeg er sikker på, at jeg nok skal få flere testkørsler for dem, selvom de ikke har garanteret noget endnu. Så jeg er ret overbevist om, at testkørslen har bragt mig tættere på holdet, lyder det fra det danske racertalent.

Dagens Gossip