Dansk talent på vej mod verdenstoppen

Jonathan Groth, 20, de sidste to års danske mester i bordtennis, har efter ITTFs Pro Tour-turnering i Tjekkiet taget endnu et stort skridt mod verdens top 100. Med 116. pladsen er han avanceret 16 pladser.

– Jonathan udvikler sig hele tiden i det internationale miljø i Düsseldorf sammen med nogle af Europas bedste spillere. Inden udgangen af 2014, er han oppe omkring nr. 50 på verdensranglisten, forudser sportschef Peter Sartz.

I sin debut for TTC Hagen i den tyske Bundesliga slog Jonathan Groth englænderen Liam Pitchford 3-1, men TTC Hagen måtte se sig slået af favoritterne fra Ochsenhausen med 3-2.

På verdensranglisten topper fire kinesere med Ma Long i front. Bedste europæere er to af Jonathan Groths træningspartnere i Düsseldorf, Timo Boll og Dimitrij Ovtcharov, på femte- og sjettepladsen.

Michael Mazes genoptræning går planmæssigt efter de to hofteoperationer, og han ventes tilbage i kamp i december, om alt går vel. Han har ikke spillet siden december og er rangeret som nr. 22 i verden.

Peter Sartz udtager 16. september herre- og damelandsholdet til EM i Østrig 4.-13. oktober, men på dameholdet må man undvære Vedbæk Bordtennisklubs 27-årige Mie Skov, nr. 117 på verdensranglisten.

Hun har ikke spillet internationalt siden OL og holder en pause fra den internationale scene. Spil på hjemlig grund suppleres med ”Vild med dans.

- Senere på efteråret skal vi have en snak med Mie. Det er fornuftigt nok, hun tager en tænkepause, når det handler om international bordtennis. Hun har haft nogle meget travle år, siger Peter Sartz.

 

 

 

Dagens Gossip