Dansk Taxi Råd efter drab: Taxachauffør er et udsat job

- Og husk cykelstativet.

Sådan afslutter en 17-årig mand sin bestilling af en taxa til Herbergsvej i Brønshøj i København.

Opkaldet finder sted ti minutter over midnat fredag 31. oktober sidste år. Et kvarter senere finder vidner den 65-årige taxachauffør stærkt blødende fra hovedet. Døgnet efter dør han af sine kvæstelser.

Da taxaen ankom til adressen, og chaufføren skulle sætte cykelstativet på, blev han overfaldet af en gruppe unge mænd, der bankede ham med en stump genstand og stjal 1000 kroner fra ham.

Torsdag - knapt et år efter - sidder to nu 18-årige drenge tiltalt ved Retten på Frederiksberg for røveri og dødsvold.

Den ene af dem er den dengang 17-årige, der ringede til Taxi Nord og bestilte taxaen.

Overfald som dette er svære at gardere sig mod. Men taxabranchen har gennem de sidste år foretaget flere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte chaufførerne.

Vognene har blandt andet fået installeret overfaldsalarmer og overvågningskameraer, fortæller direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg til Ritzau i forbindelse med sagen.

- Det er svært at svare på, hvorvidt det er blevet farligere eller sikrere at være taxachauffør, da vi ikke har nogle undersøgelser at sammenligne med. Men den seneste, vi lavede, viste, at det er et meget udsat job, siger Wollenberg.

Derfor valgte man i 2012 fra tidligere transportminister Magnus Heunickes (S) side at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kortlægge sikkerheden for vognmænd.

- Rapporten er først færdig i midten af november. Men vi kan allerede nu sige, at den også peger på, at det er et udsat job. Samtidig kommer den med konkrete tiltag til at styrke sikkerheden, siger direktøren for Dansk Taxi Råd.

Tilbage i Retten på Frederiksberg nægter de to unge mænd sig skyldig i dødsvold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip