Dansk teenager lukker bundesliga-året med undertalssejr

20/12/2015

Borussia Mönchengladbach satte søndag aften punktum for bundesliga-året 2015 med en sejr på hjemmebane.

Den lød på 3-2 over oprykkeren Darmstadt, men den krævede flere ressourcer end på forhånd ventet.

Gladbach havde svære vilkår bagud med 0-1 og med en spiller i undertal, men alligevel lykkedes det for hjemmeholdet med den danske forsvarer Andreas Christensen at vinde opgøret på et mål kort før tid.

19-årige Andreas Christensen, der er lejet i Chelsea, spillede hele kampen.

Sejren var nok så vigtig, da den betød, at Gladbach avancerer fra syvendepladsen til fjerdepladsen, der udløser kvalifikationskampe til Champions League i næste sæson.

Gladbach fik et svært udgangspunkt i opgøret, da udeholdets Marcel Heller gjorde det til 1-0 efter knap en halv time.

Da Gladbachs Granit Xhaka ti minutter senere fik direkte rødt kort, lignede det en succesaften for Darmstadt.

Men først udlignede Lars Stindl i minuttet inden pausen, og fem minutter inde i anden halvleg bragte Håvard Nordtveit Gladbach på 2-1.

Midtvejs i anden halvleg fik udeholdet endelig afkast af at spille 11 mod 10, da Sandro Wagner udlignede til 2-2.

Men fire minutter før tid scorede Gladbach det forløsende sejrsmål. Den tidligere FC København-back Oscar Wendt blev matchvinder.

Tidligere søndag vandt sæsonens store positive overraskelse Hertha Berlin 2-0 hjemme over Mainz 05.

Med sejren kan Berlin-klubben holde vinterpause på en sensationel tredjeplads, der på sigt kan give direkte adgang til gruppespillet i Champions League.

Præstationen sættes i relief af, at Hertha Berlin i sidste sæson kun med nød og næppe undgik nedrykning.

Holdet har hentet 32 point i 17 kampe og har tre point ned til den nærmeste forfølger, Gladbach.

Bundesligaen holder nu vinterpause frem til 22. januar.