Dansk toerkajak klar til kamp om OL-billetter

René Holten Poulsen får selskab af Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen i lørdagens VM-finaler i kajak ved VM i Milano.

Det blev en kendsgerning efter semifinalen i damernes toerkajak over 500 meter, hvor kravet til danskerne for at indløse en VM-finale var en plads blandt de tre bedste.

Og det lykkedes med en flot andenplads efter de regerende verdensmestre fra Ungarn. På tredjepladsen fulgte England.

- Det var fedt med endnu en VM-finale og godt at se, at Henriette og Emma fulgte ungarerne til dørs.

- De har virkelig fået den fart på båden, som vi også så under vores træningslejr op til VM, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

For danskerne står der nu OL-billetter på spil i VM-finalerne. Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen skal slutte blandt de seks bedste for at indløse billetten til Rio.

René Holten Poulsen kan "nøjes" med at blive blandt de bedste syv. Sidstnævnte har dog på forhånd erklæret, at han går efter at komme på podiet i 1000 meter enerkajak.

- Bortset fra den skuffende diskvalifikation i herrernes toerkajak, så er førstedagen ved VM forløbet, som vi gerne ville have det. Det lover godt for de kommende dage, siger Bo Vestergaard.

René Holten ror finale lørdag klokken 10.52, mens Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen skal i vandet klokken 11.32.

Fredag fortsætter VM med indledende for damernes firerkajak på den olympiske 500 meter, mens René Holten skal ud i indledende forsvar af sit verdensmesterskab i 500 meter enerkajak, som dog ikke er en olympisk distance.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip