Dansk topback har hjernerystelse og er færdig ved VM

Ishockeyspilleren Jesper B. Jensen kommer ikke i aktion mere ved VM i Rusland.

På hospitalet i Moskva har han tirsdag aften fået konstateret hjernerystelse, og dermed er turneringen slut for den danske nøglespiller.

- Jesper har fået en hjernerystelse, men har det efter omstændighederne godt. Han forbliver på hospitalet minimum natten over, hvilket er helt standardprocedure ved en hjernerystelse, siger landsholdslæge Per Albæk i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

Jesper B. Jensen blev i tirsdagens kamp mod Schweiz tacklet hårdt op ad banden, og han var efterfølgende bevidstløs i omkring halvandet minut.

Han blev kørt fra isen på et såkaldt "spineboard" og fragtet til hospitalet, hvor lægerne altså har stillet diagnosen.

Tabet af profilen, der er en af holdets to assisterende kaptajner, er en markant svækkelse af ishockeylandsholdet, der kæmper hårdt for at nå kvartfinalen.

Jesper B. Jensen havde markeret sig stærkt med solidt backspil og to scoringer i de første tre kampe, indtil uheldet altså var ude kort inde i tredje periode mod Schweiz.

- Det er hårdt. Jesper B. Jensen er en fantastisk dygtig back, der betyder meget for vores hold, siger landstræner Jan Karlsson.

- Men sådan er det er i idrætsverdenen. Nu er han skadet, og så må vi bruge dem, der har siddet ude og ladet op på bænken. De vil ind og vise, hvor gode de er, siger Jan Karlsson.

Han kan vælge imellem Emil Kristensen og Markus Lauridsen. Ingen af de to fik spilletid mod schweizerne.

Mandag blev den danske VM-trup fyldt op med de maksimale 25 navne. Det er derfor ikke muligt at hente en ny spiller til Moskva.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip