Dansk topboss i SAP stopper

Kort efter at have solgt sin virksomhed for et milliardbeløb og været et lovende håb forlader danske Lars Dalgaard verdens største softwareleverandør til erhvervslivet, SAP, for at blive partner hos et investeringsfirma, der drives af den tidligere grundlægger af Netscape.

Lars Dalgaard stiftede sin virksomhed SuccessFactors, som i 2007 gik på børsen, og hvis software bruges af tusinder af virksomhedskunder til at håndtere »den menneskelige kapital«. Han solgte som dengang 40-årig selskabet i 2011 til SAP for 3,5 milliarder dollars eller 18,5 milliarder kroner og rykkede selv ind i SAPs direktion, som han nu forlader.

Fortsat rådgiver for SAP

I stedet skal han være partner i Andreessen Horowitz, som investerer i blandt andet lovende teknologivirksomheder og har Marc Andreesen i ledelsen - grundlæggeren af Netscape, som i de tidlige internetdage var det program, som man gik på nettet med, indtil Microsoft rullede Internet Explorer ud og tromlede Netscape af banen.

SuccessFactors havde ved opkøbet omkring 1.400 medarbejdere, og Lars Dalgaard tjente selv omkring 400 millioner kroner på salget.

Han skal fortsat rådgive SAP, hvis ledelse han trådte ud af i sidste uge. Han blev i maj 2012 en del af direktionen med ansvaret for SAPs netbaserede satsning.

SAP har danske Jim Hagemann Snabe og amerikanske Bill McDermott som toplederduo.

Dagens Gossip