Dansk topscorer i Norge udelukker Superligaen

Christian Gytkjær har haft en fortrinlig sæson med sin norske klub Haugesund. Faktisk kan danskeren med fire kampe tilbage af sæsonen blive topscorer i ligaen. Men succes i Norge får ikke den tidligere FC Nordsjælland-angriber til at drømme om at vende hjem til Superligaen.

- Jeg har det godt i Norge og har fået et godt navn i heroppe. Jeg stortrives, vil jeg sige. Jeg kan ikke se mig selv i Danmark lige nu. Jeg har en fire-årig kontrakt, og det er trods alt lang tid i fodbold. Det var med vilje og helt bevidst, at jeg skrev en så lang kontrakt med Haugesund. Så det er ikke aktuelt at vende tilbage til Danmark i øjeblikket, siger Christian Gytkjær.

Angriberen havde senest en turbulent tid i FC Nordsjælland. Her blev Gytkjær lejet ud til først AB og senere Sandnes Ulf, hvor det sammenlagt blev til 14 mål i 24 kampe, men det var ikke nok til at overbevise FC Nordsjælland om den 23-årige danskers kvaliteter.

- Det var stressende til sidst i FC Nordsjælland. Først blev jeg lejet ud, så vidste jeg ikke rigtigt, hvad der skulle ske, da jeg vendte tilbage, og så blev jeg lejet ud igen. Jeg vil hellere have ro på og spille i en klub, hvor de tror på mig, og som kan give mig noget stabilitet. Det har jeg savnet, siger han.

Stabilitet har Christian Gytkjær nu fundet i Norge, og angriberen er begejstret for sin første sæson i Tippeligaen, som har budt på succes med Haugesund, der jagter en historisk bronzemedalje. Ligesom Christian Gytkjær har modtaget meget personlig ros for de foreløbige ti sæsonmål. Og danskeren vil være topscorer.

- Selvfølgelig går jeg efter at blive topscorer. Jeg er angriber, og jeg holder da øje med listen, og når topscoreren i øjeblikket kun har scoret to mål mere end mig, så er det da klart, at jeg vil prøve at indhente ham i løbet af de seneste fire kampe. Det ville være fedt at blive topscorer.

- Den første sæson har været fantastisk især for klubben, men også individuelt er jeg glad. Jeg er aldrig tilfreds, men glad, siger den ambitiøse angriber.

Men trods den flotte sæson og en frisk udtalelse fra assistenttræner på landsholdet, Peter Bonde, om at man holder øje med Gytkjær, har angriberen ikke selv noget problem med at være udeladt, når en anden dansker i Norge, Nicki Bille, med 'kun' otte Tippeliga-mål er udtaget.

- Nej. Jeg synes ikke, at man skal gå og brokke sig over, at man ikke er med på landsholdet. Det er en ære, når man får lov til det. Man må vente til det eventuelt bliver aktuelt, og så længe jeg ikke er med, så knokler jeg på heroppe og drømmer om, at det sker en dag for mig, siger han.

Gytkjær startede sin karriere i Lyngby, inden FC Nordsjælland i 2010 hentede ham til Farum. Haugesund er med fire resterende kampe placeret på en fjerdeplads med et kun et point op til Viking på tredjepladsen. Skulle det lykkedes klubben at få medaljer, vil det være første gang i klubbens historie, at det sker.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip