Dansk toptræner indrømmer pengespil på egne kampe

Skrevet af admin

15/03/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere fodboldspiller Carsten Hemmingsen har spillet på kampe, som han som træner for 2.-divisionsklubben Middelfart selv var involveret i, og det må man ifølge DBU-regler ikke.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det var uetisk adfærd, ikke matchfixing, men jeg har dummet mig gudsjammerligt og må tage min dom, siger Carsten Hemmingsen til avisen.

Det var en ekspedient i en butik i Odense, der blev mistænksom og anmeldte Carsten Hemmingsen til DBU's matchfixing-hotline, efter at Hemmingsen havde placeret et væddemål.

Ifølge Fyens Stiftstidende afsiger Matchfixingnævnet i Danmarks Idrætsforbund muligvis allerede dom over Hemmingsen tirsdag. Sagen har indtil videre været behandlet i diskretion i DBU-systemet.

- Jeg kan kun sige, at jeg har dummet mig og er ked af det. Men jeg vil gerne understrege, at der ikke har været tale om matchfixing, idet jeg ikke har prøvet at manipulere med kampene, siger Carsten Hemmingsen, der i dag er sportschef i boldklubben Marienlyst.

- Men jeg har overtrådt reglen om, at man ikke som træner må spille på egne kampe. Det fremgår også af sagsbehandlingen hidtil, og jeg har efter anmeldelsen på alle måder medvirket til at få sagen belyst, siger han til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Carsten Hemmingsen spillede han på vegne af sin svoger, der bor på den indonesiske ø Bali og derfor ikke selv kunne spille.

Carsten Hemmingsen er noteret for en enkelt landskamp for Danmark.

/ritzau/