Dansk toptræner: Wozniacki røber snart ny træner

Det er efterhånden nogle måneder siden, at rygterne om, at svenskeren Thomas Högstedt ville blive Caroline Wozniackis nye træner, når tennisstjernens far, Piotr, stoppede som træner efter denne sæson.

Den tidligere verdensetters sæson er slut, men der er fortsat ikke kommet navn på Wozniackis kommende træner.

Vedkommende er dog fundet, bekræfter den danske toptræner Michael Mortensen, som i 2011 førte kineseren Li Na til triumf ved grand slam-turneringen French Open.

- Jeg ved godt, hvem det er, men det ville være tarveligt af mig at sige det, før Wozniacki-familien selv har gjort det.

- Jeg regner med, at Piotr og Caroline melder noget ud i løbet af næste uge i hvert fald, siger Michael Mortensen.

Tv2.dk skrev tilbage i juli, at Högstedt var på plads som Wozniackis træner, efter at svenskerens samarbejde med den russiske stjerne Maria Sharapova var stoppet.

Svenskeren var angiveligt allerede i gang med at forberede samarbejdet, og han skulle blandt andet forberede Wozniacki til årets sidste grand slam-turnering, US Open.

Om det passer, er dog uvist. Ingen af parterne har udtalt, at de var på var mod et samarbejde, og Högstedt er heller ikke blevet set sammen med Wozniacki i offentligheden.

På spørgsmålet om, hvorvidt Wozniacki og den nye træner har haft noget med hinanden at gøre på træningsbanen i år, svarer Michael Mortensen:

- Det kan jeg ikke forestille, at de har.

Tidligere på måneden ved China Open i Beijing blev Michael Mortensen i øvrigt selv spottet i Wozniackis spillerboks under en af danskerens kampe. Men han er ikke den nye træner.

- Jeg har et godt forhold til Wozniacki-familien, men det er ikke mig, der er den nye træner. Så meget kan jeg godt sige, fortæller Michael Mortensen, som er enig i, at hvis den nye træner var en dansker, havde det nok været ham.

I sidste uge var Wozniacki førstereserve ved tenniskvindernes sæsonafslutning i Istanbul, hvor danskeren ikke kom i kamp.

Nu holder hun formentlig en lille måneds ferie og pause fra sporten, inden hun indleder forberedelserne til 2014-sæson med sin nye træner.

- Typisk er der tre uger, hvor spillerne holder fri og laver nogle andre ting, som ikke foregår på banen.

- Fra midten af november begynder træningen så småt igen, hvor man holder møder og planlægger næste sæson i store træk, siger Michael Mortensen.

Tidligere på måneden vandt Wozniacki sin 21. WTA-titel i karrieren, da hun sejrede ved Luxembourg Open. Det viste sig at blive årets eneste turneringssejr for verdens nummer 10.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip