Dansk Tour-helt på vippen: Kæmper for min plads

Michael Mørkøv fik en slags gennembrud, da han i fjor debuterede i Tour de France for Bjarne Riis og Team Saxo-Tinkoff.

Siden er der sket ting og sager på dansk cykelsports professionelle flagskib. Og med nye stærke navne i truppen er Michael Mørkøv alt andet end selvskreven blandt de otte ryttere, Riis skal vælge som støtte for superstjernen Alberto Contador. Til trods for en aldeles godkendt indsats i 2012.

- Når man ser på, hvem vi råder over, er det klart, at der ikke er mange ledige pladser. Jeg er på et yderligt mandat, men jeg ser stadig mig selv som en del af truppen, siger Mørkøv til sporten.dk.

I disse dage er Alberto Contador sammen med yderligere fire ryttere for at rekognoscere nogle af løbets nøgle-etaper. 

Udover den 30-årige kaptajn er landsmanden Jesus Hernandez, Roman Kreuziger, Nicolas Roche og Chris Anker Sørensen med på Alpe-træningslejren og regnes derfor som sikre Tour-kort med mindre skader eller sygdom stikker en kæp i hjulet.

Som sporten.dk tidligere har skrevet, er nyankomne Michael Rogers også at regne for sikker mand. Det samme er veteranen og Tour-rekordholderen Nicki Sørensen, så i den "stoleleg", der kommer til at udspille sig de næste fire uger, kæmper Michael Mørkøv mod emner som italienske Daniele Bennati og Matteo Tosatto, portugisiske Sergio Paulinho, samt den spanske vandbærer Benjamin Noval.

- Holdet forventer, at jeg er klar, og det er jeg. Det var en stor oplevelse at være med sidste år, og jeg er på ingen måde skræmt af al virakken, tværtimod, understreger den 28-årige dansker.

At det også kan udløse en ganske fin bonus i form af præmiepenge på måske en lille halv mio. kr. til de menige ryttere på holdet at skulle køre med Alberto Contador som potentiel vinder af Tour de France, er ikke afgørende for Mørkøvs motivation.

- Præmiepenge er en gulerod, men så heller ikke mere end det. Jeg kører faktisk ikke cykelløb for pengenes skyld, men i mine øjne er der enorm prestige i at køre Tour de France for en vindende rytter og det vil jeg gerne være med til, erklærer Mørkøv, som fra 8. juni skal vise formen frem for Riis i etapeløbet Schweiz Rundt.

Årets Tour de France starter 29. juni på Korsika og slutter som vanligt i Paris.

Dagens Gossip