Dansk Tour-rytter indstiller karrieren

28-årige Anders Lund stopper ved årets udgang karrieren. Det oplyser Team Saxo-Tinkoff mandag eftermiddag i en pressemeddelelse. I stedet vil han nu begynde et studium på Københavns Universitet.

- For mig handler min beslutning om, at jeg er kommet til den erkendelse, at jeg som cykelrytter har opnået det, jeg kunne med mit talent, og så har jeg altid haft et ønske om på et tidspunkt at prøve noget andet. Nu, synes jeg, at timingen er god og rigtig. Man kan sige, at lysten til at lave noget andet nu er større end lysten til at fortsætte som cykelrytter, og derfor har beslutningen egentlig været let at træffe, siger Anders Lund i pressemeddelelsen.

Anders Lund indledte i 2007 sin professionelle karriere hos Team CSC. Siden blev det til en enkelt sæson hos Leopard Trek, inden han i de seneste to sæsoner har kørt for Team Saxo-Tinkoff.

I karrieren har Anders Lund kørt i alle Grand Tours. Deriblandt Tour de France, som han deltog i forrige sommer.

- Jeg ville aldrig have været mine syv år som professionel foruden. Det har været en drøm for mig i en periode at kunne leve af min sport og bo i Italien. Og jeg er taknemmelig overfor de mennesker, der har gjort det muligt for mig. Det er på mange måder en privilegeret tilværelse at kunne køre på det højeste niveau i de største løb og have de bedste og mest kompetente folk til at støtte dig, og glæden over det tager jeg med mig.

Holdejer Bjarne Riis takker og roser Anders Lund for flere års tjeneste.

- Anders meddelte mig allerede for et godt stykke tid siden, at han havde truffet sin beslutning om at indstille karrieren og i stedet begynde at læse. Den beslutning har jeg stor respekt for. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Anders for hans mange år hos os, hans indstilling og humør. Det har altid været en udelt fornøjelse at have Anders på holdet, siger Bjarne Riis i pressemeddelelsen.

Dagens Gossip