Dansk træner i lære hos Svennis

Den forhenværende U19-cheftræner og kampanalytiker for Superliga-holdet i Brøndby IF, Mads Davidsen, har taget et skridt opad i trænerverdenen.

30-årige Mads Davidsen, der besidder UEFAs A-licensuddannelse, arbejder nu under den berømte svensker Sven Göran Eriksson, der er cheftræner i kinesiske Guangzhou R&F.

- Jeg har siden juni arbejdet en form for freelance for Sven og hjælper ham blandt andet med analyser, kampforberedelse samt en smule scouting af spillere i Asien. Jeg blev inviteret derned til møder samt træning, og så startede samarbejdet herefter, siger Mads Davidsen.

- Fra 2014 arbejder vi på at gøre det 100 procent permanent, hvor jeg tiltræder som assistenttræner med samme fokusområder for Sven, fortsætter den danske træner.

Sven Göran Eriksson er mest kendt for sin lange periode på næsten seks år som engelsk landstræner i årene 2001-2006.

Med englænderne nåede Svennis, som han kaldes, tre slutrunder, men ingen af dem blev den helt store succes. Højdepunktet må siges at være VM i 2002, hvor holdet slog Danmark 3-0 i ottendedelsfinalen, men efter måtte sige farvel til turneringen med et 1-2-nederlag til Brasilien i kvartfinalen.

Landstrænerjobbet i England står dog bestemt ikke alene på Svennis’ CV. Siden den 65-årige svensker gik trænervejen i 1977, har han bestridt hele 17 job i forskellige funktioner for både landshold og klubber rundt om i verden.

Fra juni denne sommer er Sven Göran Eriksson så havnet i den kinesiske klub Guangzhou R&F, hvor han har fået en 14 måneder lang kontrakt, og det er her, danske Mads Davidsens ekspertise kommer ind i billedet.

Mads Davidsens store kendskab til kinesisk og asiatisk fodbold stammer nemlig fra et år i landet, hvor han var teknisk direktør på Ebbe Sands fodboldakademi i millionbyen Shanghai.

- Sven kontaktede mig, fordi han havde brug for professionel knowhow i Kina, viden om holdene, kulturen og spillerne. Så jeg er naturligvis stolt og glad over, at en trænerlegende som ham kan bruge mine evner, forklarer Davidsen.

- Jeg har løbende haft et par andre muligheder i og uden for Asien og håber snart, at jeg endegyldigt laver en længere kontrakt med Svens klub.

En aftale mellem Mads Davidsen og Guangzhou R&F kan ikke komme på plads allerede nu, da sæsonen i Kina er ved at lakke mod enden og først begynder igen i marts. Derfor vil ejeren ifølge Mads Davidsen vente til den nye sæson med at ansætte ham.

Indtil Mads Davidsen tiltræder som en fast bestanddel af Sven Göran Erikssons mandskab, er de to skandinaviske trænere i tæt dialog med samtaler to til tre gange om ugen i telefonen.

Dagens Gossip