Dansk triatlet er tæt på medalje ved Ironman Hawaii

Triatleten Michelle Vesterby endte lige uden for podiet ved Ironman Hawaii - som er regnet for at være det uofficielle VM.

I tiden 9 timer, 18 minutter og 50 sekunder løb danskeren i mål som nummer fire - en præstation der aldrig før er leveret af en kvindelig dansk triatlet.

Efter en god svømmepræstation, hvor danskeren var blandt de første, nåede hun ud på cyklen som nummer to, og derfra kørte hun et flot og stabilt løb.

- De siger, at det er nogle af de hårdeste forhold, løbet nogensinde er blevet kørt under på grund af varmen og luftfugtigheden.

- Og ja, det var en varm dag på kontoret - men jeg havde det godt hele vejen igennem og fandt et overskud frem, som hjalp mig til at fokusere, så jeg ikke lod mig gå på af varmen, siger Vesterby i en pressemeddelelse.

Vesterby lå i en periode som nummer seks, men hentede flere af sine konkurrenter - blandt andet landsmanden Camilla Pedersen, som endte på en flot ottendeplads.

- Efter jeg vandt Ironman Copenhagen for mindre end to måneder siden, har rigtig mange haft den opfattelse, at det ville påvirke mit race på Hawaii negativt.

- Men jeg har hele tiden vidst, at hvis jeg greb det rigtigt an både fysisk og mentalt, så kunne det ende med at blive en fordel og ikke en ulempe for mig. Og det lykkedes.

- Jeg er slet ikke selv i tvivl om, at jeg stadig kører lidt på rusen over sejren i København, og at den oplevelse hjalp mig til at bevare fokus og holde glæden ved racet hele dagen igennem ude på ruten, fortæller Michelle Vesterby.

/ritzau/

Dagens Gossip