Dansk-tysk stjernefrø: Vil spille for Danmark

Det tyske fodboldforbund har forsøgt at lokke Jannik Vestergaard til at stille op for Tyskland, men den 21-årige midterforsvarer blev i sidste uge efterudtaget til det danske landshold, der på onsdag møder Polen i en venskabskamp.

Den næsten to meter høje Hoffenheim-spiller satser nu på, at hans fremtid er på det danske landshold.

- Jeg har aldrig sagt, at jeg ville vælge Tyskland. Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne forestille mig det i teorien. Min drøm har altid været at spille for Danmark, så det er stort, at jeg er med, siger Jannik Vestergaard.

- Mere er der ikke at sige til det. Det har altid været min førsteprioritet at spille for Danmark, og jeg har aldrig lagt skjul på, at det er min drengedrøm, siger han.

Jannik Vestergaard har et nært forhold til Tyskland, da hans mor er tysker. Det har sat et stort præg på hans opvækst.

- Jeg er vokset op med det tyske sprog, for min mor talte tysk til mig, og min far talte dansk til mig.

- Vi besøgte min familie i Tyskland flere gange om året og omvendt, så selvfølgelig har Tyskland været en stor del af mit liv, og det vil Tyskland også altid være.

- Men Danmark har altid været mit hjemland i og med, at jeg er vokset op her. Det er her, jeg føler mig mest hjemme, siger Jannik Vestergaard.

Den måske kommende landsholdsdebutant er naturligvis smigret over, at trænere fra det tyske fodboldforbund har talt om at nationalisere den unge dansker.

- Selvfølgelig er det smigrende. Så gør man et eller andet rigtigt. Mere er der ikke i det. Jeg kan kun glæde mig over, at de synes, at det, jeg gør, er godt, siger han.

Hvis Jannik Vestergaard får debut i onsdagens landskamp i Gdansk, vil han ikke være "låst" til Danmark, da der blot er tale om en venskabskamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip