Dansk U-landsorganisation kæmper for at blive i Bolivia

Skrevet af admin

21/12/2013

Mest læste i dag

Ulandsorganisationen Ibis er stærkt forundret over, at der i bolivianske medier fredag tilsyneladende er forlydender om, at den danske organisation bliver smidt ud af Bolivia efter ordre fra landets regering.

Det siger generalsekretær i Ibis Vagn Berthelsen.

- Vi er meget forundret over denne her drejning, som sagen har taget, siger han til Ritzau.

Ibis har opereret i Bolivia i 30 år med at lave projekter for landets oprindelige befolkning - eksempelvis med uddannelse.

Den danske ulandsorganisation har imidlertid ikke hørt noget officielt fra den bolivianske regering, men årsagen til udsmidningen skulle angivelig være, at regeringen mener, at Ibis splitter indianernes egne organisationer, samt at Ibis modarbejder regeringens politiske linje.

- Det må bero på en misforståelse. Vi har en meget klar politik, der siger, at vi er der som en international organisation, og vi er i den forstand gæster, siger Vagn Berthelsen.

Ibis vil nu i samarbejde med den danske ambassade i Bolivia søge dialog med de bolivianske myndigheder for at finde ud af årsagen til regeringens angivelige bortvisning af organisationen.

Vagn Berthelsen slår dog fast, at Ibis ikke har pakket kufferterne og vil forlade landet.

- Jeg betragter det med stor alvor, men det er for tidligt at sige, om vi ender der. Det håber jeg bestemt ikke, for jeg synes, vi støtter på rigtig mange og relevante områder, siger Ibis' generalsekretær og tilføjer:

- Bolivia er på vej op, så det er et eksempel på et land, som vi måske om 10 år kan forlade med god samvittighed og siger; Nu betyder bistandspenge mindre, og nu kan de selv.

Ifølge Ibis er toppen fra det bolivianske udenrigsministerium på rejse i udlandet, og derfor har ulandsorganisationen ikke kunnet komme i kontakt med sine normale samarbejdspartnere.

/ritzau/