Dansk U21-sejr sikrer vigtige EM-point

17/11/2015

Det danske U21-landshold i fodbold har kurs mod EM-slutrunden i Polen i 2017.

Godt nok resterer der stadig mange kampe i gruppespillet om en EM-billet, men med Danmarks 2-0-sejr tirsdag aften hjemme over Armenien har Danmark nu ti point for fire kampe.

Sejren kunne sagtens være blevet større, da Danmark havde masser af chancer undervejs og var store favoritter.

Sejren bringer Danmark op på andenpladsen i gruppen med 10 point for fire kampe.

Gruppen føres af Wales, som tirsdag måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Rumænien. Det betyder, at Wales topper med 11 point, men for en kamp mere end Danmark, mens Rumænien på tredjepladsen også har 10 point, men for to spillede kampe mere end danskerne.

Kampen i Aalborg blev indledt med et minuts stilhed på grund af fredagens blodige begivenheder i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt.

Landstræner Niels Frederiksen havde ingen ændringer i sin startopstilling i forhold til 3-0-sejren over Rumænien senest.

Kampen var vigtig, da de ni gruppevindere kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i 2017 sammen med værtslandet Polen, mens de fire bedste toere spiller playoffkampe om de to sidste pladser.

Danmark havde den første mulighed efter blot 30 sekunder, og Lucas Andersen fik frit løb efter otte minutter, men det flade indlæg blev fejet væk af Armenien, som pludselig bed fra sig i den anden ende få minutter efter.

Danmarks største chance før pausen opstod efter 20 minutter, hvor Lucas Andersen igen var på spil med en friløber, men afslutningen røg lige på den armenske målmand.

Danmark sad på spillet, men kunne ikke score og gik til pause med 0-0.

Der var blot spillet fire minutter af anden halvleg, da et indlæg fra Andrew Hjulsager blev sendt videre til Jakob Blåbjerg og endte hos en helt fri Patrick Banggaard, der headede Danmark foran 1-0.

Med lidt over et kvarter igen var Hjulsager helt alene med målmanden, men forsøget på at lobbe bolden over keeperen mislykkedes, og minuttet efter afsluttede Hjulsager igen uden succes.

Otte minutter før tid blev det så langt om længe 2-0 til Danmark ved indskiftede Marcus Ingvartsen, og de tre vigtige point var sikret.