Dansk U23-drøm om VM-medaljer fredag

Danmarks U23-talenter har aldrig været bedre end dem, der fredag skal forsøge at vinde VM.

Landstræner Morten Bennekou ønsker ikke at pakke noget ind. Danmark er blandt favoritterne til fredagens U23-VM i Firenze, og hans U23-årgang har aldrig været bedre.

Når U23-rytterne fredag kl. 13 sætter sig på cyklerne i Montecastini Terme tæt på Firenze, er det med fem danske ryttere iblandt, og tre af dem står med en reel chance for at ende på podiet senere på eftermiddagen. Med talenter som Michael Valgren, Magnus Cort og Kristian Haugaard står det danske landshold stærkt, og Bennekou vurderer, at danskerne er blandt favoritterne i løbet.

- Den her U23-årgang er måske den bedste årgang, vi nogensinde har haft.

- Vores målsætning er top 10. Det vil være et flot resultat. Vi har ikke vundet medalje siden 2004, så derfor siger vi ikke top tre. Men vi tror og håber på, at det kan blive til medalje, siger Morten Bennekou.

Men fra at være blandt favoritterne er der langt til at vinde verdensmestertrikoten. Omkring 25 ryttere står ifølge Bennekou med en mulighed for at vinde guld i dag. Selvom danskerne tidligere har stået stærkt før et VM, så skal vi helt tilbage til 2004 for at finde den seneste danske medalje. Her vandt Mads Christensen bronze.

Bennekou har udpeget Valgren, Haugaard og Cort til at være kaptajner med hver deres chance til at angribe på forskellige tidspunkter i løbet. Michael Valgren kører sit sidste U23-VM i år, inden han næste år tager skridtet op i den professionelle verden hos Bjarne Riis på Team Saxo-Tinkoff.

Valgren peger på sig selv som det bedste bud på en danske medaljetager i dag.

- Jeg ser mig selv som den bedste. Jeg er vildt godt kørende, og jeg synes, ruten passer mig godt. Det er lidt ligesom Liège-Bastogne-Liège. Bennekou mener, at jeg skal angribe langt udefra, men jeg tror, jeg skal vente til omkring 20 km fra mål. Længere ude tør jeg ikke, for ellers bliver jeg bare en hare for de andre, og det gider jeg ikke. Jeg har trænet hen mod det her løb, så jeg kører for det, lyder den selvtillidsfulde udmelding.

Selvom danskerne står stærkt til løbet, bliver taktikken at vente så længe som overhovedet muligt og ikke tage del i arbejdet i fronten af feltet.

Den tjans må det stærkt besatte franske mandskab tage sig af. Taktikken er, at først skal Valgren forsøge sig på de sidste omgange i Firenze, og hvis han ikke lykkes, skal Magnus Cort og Kristian Haugaard angribe på den sidste, korte stigning.

Haugaard ser VM-løbet som skræddersyet til ham.

- Ruten ligger tæt på perfekt til mig. Jeg håber på, at løbet bliver kørt hårdt, og så ser det ud til, at bakkerne er så hårde, at der kommer den udskilning, som der er behov for. Jeg håber på at komme til at sidde med en lille gruppe til sidst, som skal afgøre det imellem hinanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip