Dansk Uefa-medlem glæder sig over Sepp Blatters exit

- Det er selvfølgelig overraskende. Men det er den eneste rigtig beslutning, hvis fodbolden skal have en chance for at komme videre.

Sådan lyder det fra Allan Hansen, der er tidligere formand for Dansk Boldspil-Union og nuværende medlem af Uefas eksekutivkomité, til nyheden om, at Sepp Blatter vil trække sig som præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa.

Den 79-årige schweizer Sepp Blatter meddelte på en pressekonference tirsdag, at han vil gå af som præsident midt i de verserende korruptionsanklager mod fodboldforbundet Fifa.

Det er blot fire dage efter, at Blatter blev genvalgt til at varetage posten de næste fire år ved et præsidentvalg i Zürich fredag.

Onsdagen inden præsidentvalget blev en række topfolk i Fifa anholdt på et hotel i Zürich af schweizisk politi på foranledning af de amerikanske myndigheder.

- Jeg er overbevist om, at det, fodbolden har brug for, er, at han trak sig tilbage. Uanset om han vil det eller ej, eller om det er retfærdigt, så stod han i vejen for, at vi kunne få gennemført en række ændringer, siger Allan Hansen og uddyber:

- Vi har igennem de sidste to-tre år fået indført en masse nye standarder og procedurer, der gør, at man på det administrative niveau lever op til international standard for god virksomhedsledelse.

- Problemet er, at vi aldrig fik de sidste reformer igennem på det politiske niveau, hvor det især er vigtigt at få gennemført en begrænsning af den tid, man kan sidde som præsident og som medlem af eksekutivkomiteen, siger Allan Hansen.

Han ser Blatters afgang som det første og meget vigtige skridt i processen mod at skabe forandringer og et mere demokratisk Fifa.

Uefa overvejede at trække sig fra Fifa. Et forslag, der skulle diskuteres på et møde i Berlin på fredag.

Allan Hansen tror mødet nu vil handle om, at finde en europæisk kandidat til Fifa-posten. Den nye Fifa-præsident skal vælges på en ekstraordinær kongres, der sandsynligvis afholdes mellem december og marts.

/ritzau/

Dagens Gossip