Dansk Uefa-medlem tror ikke på hurtigt Blatter-exit

Det internationale fodboldforbund (Fifa) er havnet i et prekært vakuum, efter at præsident Sepp Blatter meddelte sin afgang blot fire dage efter, han blev genvalgt til posten for de næste fire år.

Da Blatter trak sig, sagde han samtidig, at han ville fortsætte, indtil en ny præsident kunne vælges, og det sker først på næste Fifa-kongres, der finder sted en gang mellem december og marts.

Det betyder, at den korruptionsmistænkte schweizer potentielt kan forblive på posten i op til ti måneder, for selvom der er muligheder for at tvinge en ekstraordinær kongres igennem allerede i september, hvor Blatter kan væltes før tid, sker det næppe.

Med opbakning fra blot en femtedel af Fifa-medlemslandene, hvilket vi sige 42 lande, kan der kræves en ekstraordinær kongres, og det kunne der nok findes opbakning til blandt det europæiske fodboldforbunds (Uefa) 53 medlemslande. Men det er ikke relevant lige nu.

- Jeg tror ikke på, at Europa vil gøre det, hvis Blatter ellers opfører sig ordentligt i den kommende tid, siger Allan Hansen, dansk medlem af Uefas Eksekutivkomité, til Jyllands-Posten.

Problemet er nemlig, at det kræver langt større stemmemæssig styrke at vælte præsidenten på selve kongressen, fortæller Allan Hansen.

- Det hjælper ikke noget, hvis Europa gennemtvinger en kongres med det formål at sætte Blatter af med det samme, når man ved, at man ikke har den fornødne opbakning til at gøre det. Man skal stadig have to tredjedels flertal, og det vil man aldrig få.

Allan Hansen, som også er tidligere DBU-formand, siger, at han gerne så Blatter træde af med det samme, men at den rigtige kandidat også skal være på plads inden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip