Dansk verdensmester i cykling for junior-piger

Den danske U19-rytter var i offensiven fra løbets start. Amalie Dideriksen kom ikke med i løbets afgørende udbrud i første omgang, men måtte i stedet kæmpe sig op sammen med en colombianer.

Danskeren så flere gange ud til at være ved at blive sat på den frygtede Fiesole-stigningen, men i sidste ende beviste Amalie Dideriksen, at hun havde disponeret perfekt over sine kræfter.

Efter en fuldstændig suveræn spurt kom Dideriksen først over stregen og kan dermed om kort tid træde op på sejrsskamlen til tonerne af den danske nationalmelodi. Olena Demydova fra Ukraine og Anastasiia Iakovenko fra Rusland vandt henholdsvis sølv og bronze.

Amalie Dideriksen, der også vandt årets udgave af Dame Cup, er ellers kun førsteårs-junior. Men hun beviste altså, at alder ikke er så afgørende. I stedet lod den unge dansker benene tale for sig.

Dermed sikrede hun Danmark den tredje VM-medalje. Tidligere har Mathias Krigbaum vundet sølv ved juniorernes enkeltstart, mens Lasse Normann vandt bronze på enkeltstarten for U23-ryttere.

Amalie Dideriksen deltog tidligere på ugen også i enkeltstartsdisciplinen. Her blev hun nummer 29.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip